3

Rustiek genieten in de westhoek

Omgeving

Activiteiten in onze omgeving

Niemand zal zich ooit vervelen op de vakantieboerderij ’t Ooievaarsnest,
maar ook in de directe omgeving valt er heel wat te ontdekken. Hieronder vindt je enkele suggesties:

Recreatieve activiteiten

Plopsaland De Panne 1

Pretparken

Geen vakantie zonder pretpark in de buurt... Plopsaland (8 km) of Bellewaerde (35 km) is een trip waar elk kind zeker naar uitkijkt.

bowl inn de panne

Bowl inn De panne (+/- 12km)

Op regenachtige dagen kunt u gebruik maken van de 22 bowlingbanen die Bowl inn De panne te bieden heeft. Naast bowlen zijn er ook biljarttafels, indoor speeltuin voor de kinderen of geniet van een hapje en een drankje in de venieuwde lounge.

dimensions site web 2022 04 08t150641.351 1920x1080 c

Cinema Koksijde (+/- 13km)

Ga de allerlaatste films bekijken in Cinema Koksijde, vanaf nu is het ook mogelijk om online tickets aan te kopen. Ze werken met vrije plaatskeuze dus ook als je online tickets hebt is het aangeraden nog voldoende op voorhand te komen om je gewenste plaats te kiezen.

Als je jarig bent mag je gratis naar de film (enkel de dag van je verjaardag en op vertoon van paspoort) , je kan dit gratis ticket enkel aan de kassa bekomen, niet online.

Sportieve activiteiten

Hiking trail in redwood forest

Wandelen

Op wandelknooppunt.be kan je een wandeling uitstippelen. Het duinengebied of het bos tussen De Panne en de Frans-Belgische grens is zeker de moeite waard!

Family Biking on a Path in the Mountains

Fietsen

Op fietsnet.be kan je een fietstocht uitstippelen. Je kan kiezen voor een gezinsuitstap in het vlakke polderlandschap of geoefende fietsers kunnen kennis maken met de West-Vlaamse heuvelzone rond de Kemmelberg.

Ready for surfing

Surfclub van De panne (+/- 15km)

Surfclub Side Shore Surfers is een club waar je terecht kan voor surflessen, surfkampen, zeilwagens, huur van materiaal van verschillende watersporten op zee... of gewoon om te genieten van een frisse zeebries en het geluid van de zee.

Eetgelegenheden

79 hof ter daele restaurant vakantiewoningen 42

Hof Ter Daele (+/- 5km)

Hof ter Daele is een restaurant in een authentieke hoeve in het rustige Veurne. Ze hebben een kindvriendelijke omgeving gecreëerd waar je zalig kan vertoeven terwijl je kinderen veilig spelen en ontdekken. Wij verwennen je graag met heerlijke maaltijden en hemelse versnaperingen in onze brasserie in Veurne.

178542682 1661292930740725 2707978624672391012 n

Siska (+/- 13km)

Lekker genieten van heerlijke smaakmakers in een sfeervol, authentiek kader, dat zijn de hoofdingrediënten van Siska.

Toen ze op uitstap ging naar Amsterdam zag Moeder Siska een schilderij van een wafelijzer met vier hartjes. Eens weer thuis liet ze door haar schoonbroer die smid was in De Pinte een wafelijzer smeden met vijf hartjes. Zo had ze per twee wafels een hartje voor elk kind en steeds bij elke verjaardag werden er wafels gebakken.

speelplein

Schuifdamhoeve - Bij boer Bart (+/- 15km)

De Schuifdamhoeve is een landelijke hoeve met melkkoeien, gelegen in Booitshoeke, op een boogscheut van Nieuwpoort en Oostduinkerke.

Onze zuivelboerderij met hoeveterras, speelweide en consumptiezaaltje. Van de paasvakantie t.e.m. de herfstvakantie: open op zaterdag, zon- en feestdagen van 11u t.e.m. 18u. Tijdens de maanden juli en augustus: alle dagen geopend, uitgezonderd op donderdag en vrijdag.

Breng een bezoek

bakkerijmuseum

Bakkerij Museum Veurne (+/- 6km)

Het Bakkerijmuseum is een museum in de stad Veurne. Het museum behandelt de geschiedenis van de bakkerij van circa 1800 tot 1950.

Veel te beleven voor jong en oud, belevingszones met speelnatuur voor kinderen of een rustig terrasje voor de ouders.

lucht4

De Sint-Sixtusabdij van West-Vleteren (+/- 20km)

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar het beste bier van de wereld gebrouwen wordt, ligt op amper 20 km.

Een 'trappist van Westvleteren' moet je gewoon geproefd hebben!

1200px Beauvoorde Castle 01 1

Kasteel van Beauvoorde (+/- 3km)

Veurne, ligt op 8 km. Het pittoreske marktplein met vlakbij het stadspark, diverse 17de en 18de eeuwse huizen, kerken en kunstgalerijen, het Kasteel van Beauvoorde op 3 km verrijken uw cultuur. Veurne is tevens een gezellige winkelstad.

5215523

Diksmuide (+/- 20km)

Diksmuide, bekend om z’n Ijzertoren en Dodengang, als overblijfsels van WOI, ligt op 24 km. De markt met zijn Manneke uit de Mane, het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de oude Bloemmolens en de jachthaven zijn ook de moeite om te zien!

4347543

Ieper (+/- 28km)

In Ieper, op 30 km, kan je de frontstreek van WOI verkennen. Er zijn ontelbare militaire begraafplaatsen die oproepen tot bezinning, het Flanders Fields Museum en… The Last Post, die elke avond aan de Menenpoort een ontroerende hulde brengt aan de gesneuvelden.

the hop museum

Poperinge (+/- 25km)

Poperinge heeft een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied staat onder andere bekend om zijn hop: leer er alles over in het hopmuseum.

Of bij slecht weer kan je naar indoorspeelplein Hopsiepops met de kids!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van allerlaatste kortingen en nieuwigheden.

Info

Copyright © 2024 T’ooievaarsnest – Designed by Website – Renovations

Copyright © 2024 T’ooievaarsnest 
Designed by Website – Renovations